Ιστορικό

Η ιστορία της επιχείρησης μας αρχίζει κάπου στη δεκαετία του 1950, όταν οι παππούδες μας άνοιξαν μια μικρή παραδοσιακή ταβέρνα στην περιοχή Βαλτούδι Μηλίνας. Το όνομα αυτής «Γιβραλτάρ» , όπου έμελε να γίνει το «πέρασμα» χιλιάδων επισκεπτών τόσα χρόνια.

Πρώτοι πελάτες οι φημισμένοι καραβομαραγκοί που δούλευαν στο διπλανό καρνάγιο φτιάχνοντας τα ξακουστά σκαριά τους. Η κουζίνα και το μενού ήταν μικρά, χωρίς πολλές επιλογές αλλά γεμάτα γεύση και μεράκι... Στα τέλη του '60, αρχές '70, οι πρώτοι τουρίστες άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους δίνοντας έτσι το έναυσμα για μια σοβαρή τουριστική υποδομή.

Το 1970 οι γονείς μας πήραν την παλιά ταβέρνα και ανακαινίζοντας το κτίριο μετέτρεψαν την μικρή παραδοσιακή ταβέρνα σε ένα σύγχρονο εστιατόριο με μεγαλύτερο μενού και ποικιλία. Η δεύτερη γενιά ήταν τώρα υπεύθυνη να συνεχίσει την παράδοση...

Οι παραδοσιακές συνταγές μας και κυρίως ο τρόπος παρασκευής των φαγητών έκαναν το πελατολόγιο μας να αυξάνεται μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο, αλλά αυτό που μας ευχαρίστησε ιδιαίτερα ήταν ότι οι πελάτες μας έγιναν φίλοι και οι φίλοι έρχονταν σε εμάς κάθε χρόνο ξανά και ξανά και μαζί έφερναν και άλλους φίλους...... Το μυστικό : Μόνο ντόπια ψάρια και κρέατα , πολύ μεράκι στην επιλογή της καλύτερης πρώτης ύλης και καλό κρασί και τσίπουρο από το αμπέλι μας.

Χρόνο με το χρόνο συνειδητοποιήσαμε ότι, θα έπρεπε να προσφέρουμε κάτι ακόμα στους φιλοξενούμενους και τους επισκέπτες μας. Και έτσι ξεκινήσαμε την δημιουργία των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Μαριάνθη για να καλύψουμε τις ανάγκες διαμονής των πελατών και επισκεπτών του όμορφου χωριού μας.

Το 2005 ανακαινίσαμε ριζικά το εστιατόριο μας και αναδείξαμε την ομορφιά της πέτρας και του ξύλου του κτιρίου που είχε χαθεί με την πάροδο των χρονών, προσδίδοντας έτσι τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Παράλληλα, προχωρήσαμε στην βελτίωση του  εξοπλισμού  του εστιατορίου  με καινούρια σύγχρονα μηχανήματα που ακολουθούν όλες τις νόρμες που θέτει η ευρωπαϊκή ένωση για την λειτουργία των χώρων εστίασης στις μέρες μας. Το αποτέλεσμα μας γέμισε ικανοποίηση και περηφάνια.

Η ώρα της τρίτης γενιάς να πάρει τα ηνία και να επεκτείνει μια ήδη επιτυχημένη επιχείρηση ακόμα περισσότερο, με περισσότερες υπηρεσίες, νέες ιδέες, διάθεση και φρεσκάδα, έχει έρθει.

Κάθε χρόνος που περνάει, πάντα υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προστεθεί, να αλλάξει, να ανανεωθεί ή να βελτιωθεί και...

 

η ιστορία συνεχίζεται...